Med Piranom in Izolo, tam kjer prepadne klifaste stene že stoletja grize morje, se sproščeno razteza strunjanski zaliv z dolino izjemnih lepot. Tukaj so že pred več sto leti domačini pridobivali sol iz morja in lajšali tegobe življenja z zdravilnim blatom.

Morje prinaša pozdrave vseh dežel sveta. Čudovite dišave obzorja in mehka zelena barva so kot preproga morju, ki seže v daljave. Nad morjem se zagledamo v gričke in vzpetine, kjer se trte refoška nastavljajo soncu. Oljke se z vso krasoto bohotijo na pobočjih in srkajo sredozemsko podnebje. Pravo kraljestvo favne in flore slovenskega primorja je droben delček neskončnosti, ki ga podarja narava. Zato je Strunjan upravičeno zaščiten kot naravni park. Morda boste tukaj srečali ptico ali rožico, kakršne še niste videli nikoli in nikjer in to ob trenutkih zasluženih dni počitka in sprostitve.

V solinskem zalivu leži STRUNJAN, letoviško in zdraviliško naselje. Do mondenega Portoroža so le štirje kilometri, v Koper pridete po 15 kilometrih in do Trsta vas loči le 25 km. Vse v neposredni bližini, bi lahko rekli,  če bi si to  le zaželeli.

V trenutku lahko ustrežete svojim željam po pristnem stiku z modrozelenim delčkom narave.
Ta delček slovenske obale je tudi sicer znan po nakopičeni energiji vitalnih sil. Od nekdaj so ljudje prihajali na strunjanski polotok , da se napolnijo z energijo. Marijino romarsko cerkev, veliki križ na robu obrežnega prepada in 30 tonski magelitni kamen na obali povezuje črta, ki spada med pomembne vitalno-energetske pojave na našem planetu.

Ni čudno, da je Tartinijeva violina prav v teh krajih igrala tako čudovite skladbe. Na sončni strani Strunjana, sredi razkošja podeželja, vas vabijo moderno opremljeni apartmaji pri družini Knez.
Pet mesecev na leto vam Strunjan nudi možnost kopanja v morju, v ostalih mesecih vam nudi priložnost, da dan preživite drugače kot ste navajeni. V naši konobi ob kaminu, biljardu, dobri kapljici in lokalni kulinariki. Lahko se razvajate v številnih prijetnih domačih gostilnah, Uporabite kolesarsko pot Zdravja in prijateljstva, ki povezuje Koper in Piran in še bi lahko naštevali.

Za tiste, ki imajo radi sprehode je Strunjan pravi raj s svojimi neštetimi stezicami, ki vas peljejo prav na vse strani. Tako ste peš v Portorožu v pol ure, kamor vas pot vodi skozi lepo urejen tunel. S kolesom se na pot lahko podate po idilični trasi stare železniške proge med Porečem in Trstom, kjer se izognete prometu in razdaljo med Koprom in Piranom prevozite v manj kot uri.
Skratka, idej je veliko, lahko pa počitnice in sprostitev oblikujete tudi kot aktivni oddih. Vaši želji ustrežemo tako, da vas povabimo k opravilom kot je pobiranje jagod, češenj, grozdja, kakijev ali oljk, kjer se ob tem srečate z domačini in tako seznanite z našim načinom življenja in dela.

Zanimive vsebine

STRUNJANSKE SOLINE

Strunjanske soline so najsevernejše in najmanjše soline v Sredozemlju, kjer se sol po tradicionalnem postopku pridobiva že več kot 700 let.

POVEZAVE

Email

sledite nam!

Copyright © 2022. All Rights Reserved.